Over mij

Manou

Ik ben Manou Pardon. 42 Jaar en moeder van Finn van 14 jaar. Ik ben na de opleiding Leidster Kindercentra gaan werken bij Kinderdagverblijf Tinkelbel, ik kreeg daar de mogelijkheid om een studie te volgen voor Management Kinderopvang. De combinatie van werken op de groep en mij bezighouden met het management werd de perfecte combinatie. Op mijn 27ste ben ik moeder geworden, al snel bleek dat Finn meer zorg nodig had en een moeder die meer thuis kon zijn voor de zorg. Het management heb ik toen achter mij gelaten.

Vanaf groep 3 zit Finn op het speciaal onderwijs, wij hadden naschoolse opvang nodig, werken doe ik graag en wilde mij nog steeds verder ontplooien. Helaas en met veel buikpijn en weerstand leek Finn zich niet thuis te voelen op een reguliere Buitenschoolse opvang. Genoodzaakt om zelf alle vakanties en vrije dagen op te vangen d.m.v. vrij nemen en gebruik te maken van ons eigen privé netwerk. Een hoop gepuzzel zoals velen van jullie vast herkennen. En dat doe je voor je kroost, maar hoe fijn zou het zijn om iets te worden ontlast. Je kan pas lekker en gerust naar je werk als je kind het ook naar zijn/ haar zin heeft.

Afgelopen jaar heb ik de studie HBO niveau Kindercoach en Kort HBO programma (onderdeel van de bachelor Sociaalpedagogische hulpverlening) Jeugd en opvoedingsproblematiek afgerond, na deze studies ben ik gaan brainstormen. Ik heb nu de mogelijkheid en de kans om andere kinderen en ouders te helpen, te ondersteunen,te inspireren en te voorzien van opvang. Een opvang in SBO het Avontuur, de PBS methode die school hanteert, gelijkgestemde bij elkaar en alle puzzelstukjes vielen in elkaar.

Na jaren lang prettig te hebben gewerkt in de kinderopvang heb ik besloten om mijn kennis, gedrevenheid en energie te bundelen tot BSO Groeien Doe Je Samen! De vier woorden omschrijven precies waar ik voor sta; kind, ouders, school en BSO samenwerken en een netwerk.