Over ons

Simona

Ik ben Simona Neijts – Pionca. 36 jaar, getrouwd met Richard en moeder van Enrico (bijna 7 jaar) en Isabella (bijna 2 jaar). Officieel ben ik opgeleid woonbegeleider MBO4. Na mijn opleiding ben ik aan het werk gegaan als groepsleidster bij (toentertijd nog) de Bruggen. Daar werkte ik m.n. met kinderen van 6 tot 12 jaar in een residentiële instelling voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking al dan niet in combinatie met een lichte tot ernstige gedragsstoornis en/ of psychiatrische problematiek. Verder heb ik ook ervaring met kinderen met autisme en FAS.

Hierna ben ik als pedagogisch medewerker gaan werken bij Kern/Triodus. Dit doe ik inmiddels 12 jaar. Ik heb ervaring met alle doelgroepen, maar heb de meeste ervaring met peutertjes. Verder heb ik hier ook als kwaliteitsmedewerker en Senior leidster gewerkt. En nu ga ik samen met Manou deze grote stap aan. Ik kijk er met veel enthousiasme, gedrevenheid en ambitie naar uit om samen met Manou onze visie en ideeën door te kunnen voeren naar onze eigen werkvloer!

Manou

Ik ben Manou Pardon. 39 Jaar en moeder van Finn van 11 jaar. Ik ben na de opleiding Leidster Kindercentra gaan werken bij Kinderdagverblijf Tinkelbel, ik kreeg daar de mogelijkheid om een studie te volgen voor management Kinderopvang. De combinatie van werken op de groep en mij bezighouden met het management werd de perfecte combinatie. Op mijn 27ste ben ik moeder geworden, al snel bleek dat Finn meer zorg nodig had en een moeder die meer thuis kon zijn voor de zorg. Het management heb ik toen achter mij gelaten.

Vanaf groep 3 zit Finn op het speciaal onderwijs, wij hadden naschoolse opvang nodig, werken doe ik graag en wilde mij nog steeds verder ontplooien. Helaas en met veel buikpijn en weerstand leek Finn zich niet thuis te voelen op een reguliere Buitenschoolse opvang. Genoodzaakt om zelf alle vakanties en vrije dagen op te vangen d.m.v. vrij nemen en gebruik te maken van ons eigen privé netwerk. Een hoop gepuzzel zoals velen van jullie vast herkennen. En dat doe je voor je kroost, maar hoe fijn zou het zijn om iets te worden ontlast. Je kan pas lekker en gerust naar je werk als je kind het ook naar zijn/ haar zin heeft.

Afgelopen jaar heb ik de studie Kindercoach afgerond, na deze studie ben ik gaan brainstormen. Ik heb nu de mogelijkheid en de kans om andere kinderen en ouders te helpen, te ondersteunen,te inspireren en te voorzien van opvang. Een opvang in SBO het Avontuur, de PBS methode die school hanteert, gelijkgestemde bij elkaar en alle puzzelstukjes vielen in elkaar.

Na jaren lang een prettige samenwerking met Simona, hebben wij besloten om onze kennis, gedrevenheid en energie te bundelen tot BSO Groeien Doe Je Samen! De vier woorden omschrijven precies waar wij voor staan; kind, ouders, school en BSO samenwerken en een netwerk.